Friday, July 19, 2013

Diary Ramadan Dahlia # 9

Salam Jumaat yg penuh keberkatan
Tenangnye opis dikala semua org turun ke dewan
Sy di sini melayan blog2 korg
Semalam beli juadah berbuka
Memang plan nak gi gerai orang beratur panjang
Secara psikologinya tentu la sedap makanan yg di jual
Beratur panjang ..ramai org kena la bersabar
Menguji kesabaran betol di bulan puasa ni

Gerai yg mengamit nafsu semalam antaranya
Gerai roti jala berinti ala2 mertabak tp yg ni lg sedap
Roti Jala Berinti Daging Biasa..$3 Special ++ 50sen
Ternyata mmg sedap, patut ramai beratur
Sos pencecah pOn boley tahan
Lagi gerai yg org beratur panjang adalah gerai cucur udang & karipap
Cucur udang & karipap di goreng panas2 kt situ
Murah pOn murah
Sedap pOn sedap
Cucur udang besar..udangnya pOn ada
Memang patut ramai org
5 ketol...$2
Karipap Sardin dia sedap
sama gak 5 ketol...$2

Lagi gerai beratur panjang
Kedai air soya n Taufofar
Rasa dia mmg perfect taufofar gula merah dia
Tak tau nak gambarkan mcm mana
Harganya hanya $1 je
Kedai lain $2
Gerai air yg ramai org
Gerai air ni mmg tetiap hari sy singgah beli
Sebab air yg dia bancuh guna air masak
Kemanisan air pOn mmg balance walaupOn ais dah cair
Kepekatan dan rasa flavour air tu mmg tak lari
Berbuka semlm beli air asam girl
Sempat lagi masak sambal goreng jawa
Kat bazar ada je jual
tapi mahu lebih puashati sy masak
Ini permintaan huBee **tak kan ku kecewakan**
Bahan2 pOn mmg ada kat rumah
Buatnye pOn simple n fast

Semalam belanja kat bazar ramadan
Roti jala berinti...$3
Cucur udang...$2
Karipap Sardin....$2
Taufofar...$1
Air asam girl...$2
Air soya....$2
Semua belanja semalam....$12
**perbelanjaan dari sehari ke hari semakan meningkat**
 Apakah??
Adakah ini tandanya ciri2 org mula membazir??

2 comments:

  1. Kat mane ade jual air asamgirl ni??

    ReplyDelete
  2. Saiful Baha,

    Kat Bazar ramadan Taman impian ehsan, Balakong yg ada jual air asam girl. Lain sikit rasa dia dgn air asamBoi.

    ReplyDelete