Monday, July 29, 2013

Review Shawl Raya @shawlbyvsnow

**Persiapan raya**

Review tudung raya

Dah masuk ramadan yg ke 20
Tak lama lagi Syawal dah kita
Rukun Islam ke 5 jgn lupa tunaikan
Ingatkan suami jika zakat belum ditunaikan lagi

Setakat ni persiapan raya korg mcm mane?
Sakat la ni yer?? hebat...hebat..
Yang kerja gomen 31 Julai ni baru dapat bonus raya RM500
So, guna la dulu duit gaji yg ada
Nanti replace balik, kan! easy!
Yg swasta tak ketinggalan juga dpt duit raya
dari tokey2..big boss..tokan2 minyak...betol tak??
Memang wajarlah kan kita ni dapat duit raya dr majikan

Raya tahun ni setakat ker hari ni sy belum menjejakan kaki ke Jalan TAR
Bukan ank jati KL la kalo tak jejak kaki ke Jln TAR especially SOGO
Entah la... sy ni malas nak berpanas dan berlaga bontot dgn org
Ambik inisiatif onlineshopping je la
Hubee kata, '' guna duit sayang dulu, nanti claim kat abg. Kalo nak tunggu abg belikan online mmg tak dapatlah''

Sy ni jarang2 sekali onlineshopping
Adalah 5-6 kali beli pakaian, makanan, supplement
Nak berkenan sesuatu benda di mata tanpa dapat
pegang fizikalnya memang susah lah...

Last week adalah intai2 website, fb, blog yg jual shawl
Raya ni teringin nak bershawl **asyik tudung express jerk**
Dalam byk2 yg diintai terjatuh hati pada satu website yg jual shawl ni
1st time masuk website Shawlbyvsnow ni membulat mata ni
Mulut pOn sama naik bulatnya
Sebab??  **sebut wwwaaahhhhh***
Wahhh..cantiknye colour2 tudung ni

Tgk dari segi ukuran panjangnye pOn sgt bagus **boley tutup dada**
Ada corak beralun a.k.a ropol2 gitu di hujung shawl
Mata yg memandang dan
hati yg memilih ni excited nk buat keputusan
Shawl yg dijual di Shawlbyvsnow mcm goreng pisang panas
Rezeki sy je ni dapat sbb pihak Shawlbyvsnow baru restock
Lepas je sy order terus sold out **limited**

Yg bestnye lagi, order hari ni esk dah sampai depan pintu
kebetulan last week Nuzul quran, Selangor cuti kan **hubee da rumah**
Cepat la Shawlbyvsnow buat kerja
 Nak2 dpt customer mcm sy mmg suka la **mmg puji**

Dari segi harganya lak sgt okay **$28**
Dah la high quality chiffon
Ukuran panjang pOn sgt baik
Mana nak dapat shawl bawah $30 sekarang ni
Kalo ada sila bagitau sy!

Weekend belajar tutorial shawl dari youtube depan cermin
Ternyata mudah je cuma kena sabar
VS essential scarf dari  Shawlbyvsnow mudah di bentuk
Itu membuatkan sy lg suka **muka bulat nmpk tirus**

Shawlbyvsnow | vs essential scarf : cherry , flaming pink , turquoise


>> Now, tengah tunggu baju raya yg di order online **tak sabarnye**

No comments:

Post a Comment