#alwaystravelicious EAT TRAVEL LOVE

Selasa, 23 Februari 2016

Eco Majestic Semenyih


Tempat comeyyy...cantik..masuk FREE lak tu.Harus la ramai org. Org ramai mcm ulat. Td jumpa org mai dr utara, nak tgk tempat ni ,semlm lg dah bertolak. Hazaabb gak beratur time ambik wristband. Jika anda seorg yg penyabar dan tahan panas, boleh teruskan hajat anda ke Eco Majestic Semenyih

Sapa kaki gambar mmg seronok la layan photoshoot kat sini. Mcm2 gaya aku tgk.Yg ada camera dslr tu jgn simpan dlm almari saje ye,bwk la sini boley asah skill. Td tgk ramaiiii yg bawak camera mahal masing2.




Kadang2 kita suami isteri saling berbeza pendapat..namun kita haruslah mencari persefahaman dan kesepakatan antara satu sama lain. Agar rumahtangga aman bahagia. Sedangkan lidah lagi tergigit,inikan pula suami isteri.

Isnin, 15 Februari 2016

Salted Caramel Brownies yang Ummpphhh !!

Hallo si penggemar brownie
Sejak akhir2 ni terlalu ramai yg menjual salted caramel brownies
Asal aku search kat instagram mesti kuar yg dok niaga promote
Aku tersgt la suka akan tastenye
Kena dgn tekak, manis nye pon ngam2 je bile singgah kat lidah
Dapat pulak brownie yg mengerak berkerak pulak
Ingat senang ker weih nak buat kerak
Kerak yg dimaksudkan disini bukan kerak hangus ya
Kerak crispy2, rangup di luar moist2 di dalam
Mmg taste aku la kerak2 crispy tu

Ada member opis jual
So kadar kekerapan aku order tu agak keterlaluan gak ler
Adooiii boley buat naik badan nmpk nye
Pasni aku cuba hadkan sebulan sekali je
 


Utk permulaan dulu, aku order bekas kecik ni je
Harga RM10 sebekas kecik ni
Pada aku, kalo mahal sesuatu makanan tu tp kalo sedap mmg aku tak menyumpah
Lagi aku canang kat org adalah
Mcm skrg ni aku review foodie 
Begitu la sebaliknye..Kalo mahal tp taste mcm hampeh itu la 1st & last aku beli

 Kesedapan salted caramel brownies
dari Bake_O_Doodle sgt memenuhi piawaian tekak aku
Sebekas kecik ni mmg tak cukup bagi korg yg mula2 nak try
Pernah aku order besar terus ..tak sure brp kilo
Makan ramai2 dgn family aku time raya korban
Mak...kakak..anak buah..asben pOn kata sedap

Untuk nampak lebih menarik aku hias buat tatapan family
Lagi bertambah selera la diorg makan
Bagi yang berminat dan nak rasa
Salted Caramel Brownies yang Ummpphhh !!
Boleh contact kawan aku terus
Facebook | BugBerry Berry
Instagram  | Bake_O_Doodle

**Okay sekian saje dari sy iklan tak berbayar**
Benda baik kita kongsi bersama ya..

Selasa, 2 Februari 2016

Bercuti di The Pines Hotel Melaka



Relaxing gateway..1 Feb 2016

Percutian pertama dalam tahun 2016
Mengambil kesempatan Cuti Hari Wilayah
Memang aman hiway sebab KL dan wilayah sekutunya je yg cuti
Pasni nak jadikan setiapkali setiap tahun Hari Wilayah je aku nak cuti
Nak jalan2 makan angin

80% menghabiskan masa kat hotel je.
Sunny day + nice view + ohsem place = perfect combo

Melaka...
Sebut je Melaka semestinya percutian yg perfect...
Makan...holiday..makan..holiday..makan...holiday
Memang terbaik kedengarannya

Sejak akhir2 ni Melaka ada few tempat stay yang best untuk di try
Ada few hotel di Melaka yg buat aku teringin nak stay

Pernah ternampak sekali imbas time scroll2 di fb, ada yg review pasal hotel ni tp yg geramnye tak bgtau pon nama hotel, just cakap di Melaka je

Walaupon seimbas lalu dan di secretkan oleh tukang review  tp melalui pencarian di google aku berjaya juga cari nama hotel tu...

Seyess...menarik sgt hotel nya
Pada aku kalo bilik hotel kat Malaysia yg boleh excess swimming pool dari bilik sgt2 limited
Tapi di Melaka ada SATU!!!
Hotel ni pon baru lagi...
Hotel yg dimaksudkan  adalah The Pines Melaka

Then, tangan ni mulakan kerja2 pencarian di google..
Aku adalah spesis yg suka study or kaji tempat dahulu sebelum pergi
Dari situ kita boleh lihat samada berbaloi or tidak
selain tu tgk environment atau bayangan sebelum ke sesuatu tempat

Sedih rasanya bila belum ada lagi blogger yg review pasal The Pines Melaka. Hotel barukan..memang la takda yg tahu.

Try search di Youtube pulak..Ada la 2-3 kerat video holiday pengunjung dari Singapore yg berjaya aku tgk sempat di rakamkan dan dimuatnaik di Youtube

Aku try instagram pulak...saje2 main search #thepinesmelaka #thepines , ada la 10 kerat gambar yg di up oleh IGer yg pernah stay di The Pines Melaka

Nampaknya hasil pencarian aku di google,youtube dan ig setakat itu je, maybe hotel ni masih baru lagi.

Setelah riki melalui jarak jauh dengan bantuan google, Youtube , instagram
Akhirnya...aku dan asben decide utk stay selama 2hari 1malam
Jenis bilik adalah Suite King Tepi Kolam Renang (poolside suite king) termasuk sarapan dengan harga RM468 tidak termasuk GST dan cukai lain2

Pada aku agak mahal ..tp its ok. since ia hotel baru , jd aku expect semuanye baru2 belaka je la


Booking via Booking.com


Staycation selama 2 hari 1 malam di The Pines Melaka
Bilik kami terletak di aras 7..stay di Poolside suite. Bilik jenis ini sangat limited. Sbb tu harga nye...agak hurrrmmmm
Seperti sedia maklum..bilik access pool. Si tak sabar nak rasmi. Sedia maklum, hotel dlm Malaysia, bilik hotel access pool sgt limited. Yang smua maklum, Hardrock Penang. Lagi...? The Pines Melaka ni
Dari sudut ini...nmpk tak ada kerusi rehat di situ, itu adalah ruang balkoni. Dpn balkoni tu..pool.
Ada sofa utk santai2 tgk tv. 
Tv...tgh2 alam dlm bilik. Yang bestnye tv ni boleh adjust n pusing2 360 darjah. Agak2 nak tgk ats katil,korg kasi je pusing
Dari sudut lain..ada simple kitchen
See...agak2 nk tgk tv ats sofa adjust je..pusing je..
Sebelum pulang ke KL singgah ke MPO. Terjumpa lanskap ni...terus tak ketinggalan pose ikut trend terkini.
Sweet je tempat ni...so pose la ikut suka.
Selesai sudah staycation ke Melaka.