#alwaystravelicious EAT TRAVEL LOVE

Sabtu, 15 Oktober 2011

Raya 2011 | Juadah Di Pagi Raye


Hola...Dear blogger,

Agak terabai juga yer blog saya ni dibuatnye
BUKTI sudah ade yeee kawan2~

See...Entry pasal Raya pun baru nak publish
Sejak dari cuti raya sampai la ke
hari ni ternyata life saya agak bz.
**Bz kat opis-dgn adik nak kawinnye-bz attend open house-kenduri kendar**

Per2 pun sy nak share n abadikan citer2 saya dgn blogger semua

Okay...Raya 2011 adalah Raya kedua saya bersama Hubby tercinta.
Last year tak sempat nak bercerita
sbb last year nye Raya time tu ada di kampung Hubby
Time tu agak sedih gak la, janggal pun ade
sbb tak dpt beraya dgn family.

But...Raya 2011 tidak lagi~
Per2 pun konsep yg akan kami husband-wife
 akan amalkan selepas ini adalah Konsep Bergilir-gilir.
Sangat adil bukan??

Raya 2011...
Di pagi raya Hubby sembayang sunat Hari Raya kat masjid area rumah kami
Time tu saya sibuk ready2kan juadah di pagi raya...
Selepas semuanye complete baru la excited snap itu-ini
Hasilnye....ini dia~

Sudu-Garfu ni dah lama beli, masa ank dara lagi @Langkawi.
Mmg cita2 saya nak guna time makan berdua dgn Hubby.
Time: candle light dinner ker...atau time2 raya mcm ni~

Ini bukan pinggan raya~ Ini pinggan pemberian ibu saya~

Tadaarrr....Ready utk mkn~

Lontong pisang batu + nasi impit

Rendang versi saya. First time masak. Hubby kata sedap!!
Katanye...

Lodeh Ala Siam~
Saya belajar resepi ini dari restorant siam.
Sape nak resepi nnt saya bg resepi~

Ini adalah menu kesukaan ibu saya~
Paceri Terung.

Wajib ada di pagi raya.
Kuah Kacang

Lontong Pisang Batu again~


Maaf~ tiada gambar kami husband-wife sedang menjamu selera~
**masing2 dah lapar**

Lepas jer perut kenyang melantak makanan2 ni semua
Bersiap2 balik ke kampung saya di Kepong
Masa beraya bersama family






2 ulasan:

  1. semuanya mengiurkannnnn~
    trmasuk alas pinggan skalipun :p

    BalasPadam
  2. Juadah yg mungkin akan di buat setahun sekali~

    BalasPadam