Tuesday, December 28, 2010

Sweet Holiday @ Pulau Langkawi

Just nak share dgn blogger2...
Yg mane plan nak g Langkawi, boley la cuci2 mata dulu..
Last week saya & En Hubby holiday di Pulau Langkawi...
Holiday yg melamPAW...4H 3M...(7-10 Dis) syokkkkkkk
Happynye dpt melupakan hal2 kerja walaupOn utk sementara
Layan jer pic2 kat bawah ni...''klik pd pic utk lebih jelas yer''


*


*


*
Bergambar di Jeti Kuala Perlis...
Naik Feri dari Kuala Perlis - Pulau Langkawi
Tiket : 1 pax : RM18



Kami stay di Baron Resort,Pekan Kuah..Hotel baru~ sgt selesa
1 malam : RM200 (include breakfast) 
................................................................

@ Hopping Island


Keseronokan yg tak terhingga~
Kalo g Langkawi jgn lupa g Hopping Island a.k.a Pulau Loncat2.
Bayaran: 1pax : RM35, kalo sewa 1 boat RM250 (10pax)

Romantik Island~
 Hopping Island 1 : @Pulau Beras Basah
Kat pulau ni boley mandi manda, jgn lupa bwk baju spare

 Hopping Island 2 : @Fish Feeding
Masuk 1 pax  : RM5 jer (exclude mknan ikan)...
Aktiviti di sini adalah bagi ikan makan.
Hopping Island 3 : @Tasik Dayang Bunting
Aktivitinya adalah merendamkan kaki di dalam tasik.
Kalo nak mandi2 pun sesuai..

Terpesona!~Bukit Dayang Bunting
Bentuk Dayang yg bunting sedang berbaring
.................................................................

Shopping & Jalan-Jalan

Malam~ time bershopping..
Jgn lupa borong coklat!!!~~
Segala2nye murah...dari coklat hingga la ke periuk belanga,
Kedai yg menjadi pilihan ramai adalah 
Ismail Group ooOOoooopsss...''iklan tak berbayar''


Underwater World Langkawi  
adalah sebuah akuarium laut inovatif 5,000 jenis kehidupan air dan beberapa mamalia dan reptilia. Sebuah perjalanan di sini pasti akan mencerahkan anda pada keindahan flora dan fauna Malaysia baik di darat dan laut. Ada juga 3-D teater yang memaparkan filem dokumentari tentang kehidupan laut bagi pengunjung.
Bayaran 1 pax : RM28 (Malaysian only)




 Makam Mahsuri
Legenda terkenal dari Langkawi, legenda menceritakan kisah seorang wanita yang dituduh berzina dan dihukum mati. Ketika ditusuk, dia berdarah darah putih sebagai tanda dia tidak bersalah. Hari ini, pengunjung boleh melihat membaca cerita lengkap di makam di Kampung Mawat, beberapa kilometer jauhnya dari Kuah. Di dekatnya juga rumah Melayu tradisional untuk antarabangsa untuk menjelajah.Bayaran 1 pax : RM10
.................................................................

Makan-Makan
Tak yah risau...area Langkawi ni byk jer tempat makan nye..
Antara tempat makan yg sy nak recommend Jai Island Cafe
Mood di cafe ni sangat hebat!

.................................................................

Cabel Car Langkawi
Nak dapat harga murah sila tunjuk MyKad
Dewasa| 15MYR 
Kanak Kanak | 10MYR
 
Kalo tak da MYKad
Dewasa| 30MYR 
Kanak Kanak | 20MYR
 
Pengalaman yg menyeronokkan campur seram!




Berakhir sudah percutian kami di Langkawi
Maybe 5 tahun lagi akan datang insyaAllah kami akan ke sana

No comments:

Post a Comment