#alwaystravelicious EAT TRAVEL LOVE

Isnin, 1 Ogos 2011

1 Ramadhan

Pagi
  • Bangun seawal 4.30pg En Hubby yg kejut.Terus panaskan nasi + lauk dan buat air teh 'o' **tak minat minuman yg bersusu seawl pagi ** Lauk sahur utk 1 Ramadhan adalah ayam msk black paper, sayur campur, ikan pekasam. Start bersahur dgn En Hubby sambil layan drama kat TV **En Hubby tambah smp 2 pinggan , sy 1 pinggan pun terkulat-kulat** Mengemas dapur ......bersiap2 ke opis
.......bz kat opis sampai tak sedar dah kul 5.00petang. Masa utk pulang~

Petang
  • Sepantas lipas kudung...ngam2 kul 5.00ptg kuar opis...Terus jalan dan naik tren.Arrgghhh...tak sukanyer bersesak2 begini. **Dalam hati saya dh menyumpah org yg dok tolak2**Kuatkan hati gak sbb nak balik berbuka sama2 dgn En Hubby. Sempat gak singgah pasar ramadhan area rumah, dapat la membeli juadah utk berbuka....kesukaan sy adalah kew teow sup. hubby lak nasi lemak ayam dara. sgt2 kecewa...kuih kesukaan sy habiisss....Popiah Basah okay~ Disebabkan kekecewaan itu, En Hubby goreng la kit jumput2 ikan bilis menggantikan kuih.Garing!~Hidangan air masa berbuka adalah 100 plus..

Malam
  • Mandi..solat..layan tgk tv....dan akhirnyer tdo dlm kul 10..

2 ulasan:

  1. syioknya berdua sahur, berdua berbuka..
    kita duk umah mak.. x berdikari tul..huhu

    BalasPadam
  2. hi dahlia

    kita ade tag lgi join contest :)
    jom la memeriahkan majlis..hehehe

    http://suebaharuddin.blogspot.com/2011/08/contest-apa-tema-outdoor-uolls.html

    BalasPadam