#alwaystravelicious EAT TRAVEL LOVE

Isnin, 25 Jun 2012

MCM2: Audition Master Chef Musim Kedua Dalam Kenangan

Okay..rasanye saya patut berkongsi serba sedikit
tentang audition master chef musim ke 2 baru2 ni
my huBee yg sertai..bukan saya
yang diadakan di Taylor Univercity , Subang Jaya
mungkin boley dijadikan panduan kepada mereka
yg berminat utk menyertainya di masa2 akan datang

Ketika itu...
Start pendaftaran dari jam 9.00 pagi hingga 2.00 petang
Kami datang awal dalam jam 9.30pagi
Drive dari Seri Kembangan melalui NPE
ambil masa dlm 30 minit
Sampai jer..disambut oleh signboard ini
Panjang nye nak Q...Kul bape la agaknye mereka sampai??
Hubee sedang Q dgn penuh kesabaran. Punye la ramai, tp tak seramai audition Mentor or AF

Turn HuBee..dapat sekali nombor giliran
Beraksi sebentar. Bib 0103 KL.hehehehe






Taklimat akan diberikan oleh pihak penganjur sebelum masuk ke The Grand Hall. Okay kat sini ada beberapa tips yg hendak disahrekan
Tip-tips:
  1. Selepas anda diberi Bib dinasihatkan jangan merayau-rayau tak tentu pasal. Sila patuhi arahan pendaftar di mana seharusnya tempat anda menunggu.**akibatnya akan terlepas turn** 
  2.  Tidak perlu bawa polesterine tahan panas , coleman cooler/hoter box dan sewaktu dengannya kerana pihak penganjur telah menyediakan microwave utk proses pemanasan makanan anda. **nak hidang kat chef pOn rasa confident**
  3. Segala pisau,gunting,tisu dapur,pinggan,sudu juga turun disedikan **disebabkan saya tidak tahu ketika itu, habis semua peralatan dapur HuBee angkut**
  4. Anda digalakan membawa wet tisu, sbb singki tidak disediakan.
  5. Anda adalah dinasihatkan survey jalan dahulu sebelum datang pada hari berkenaan. **ramai yg mengadu sesat setelah sy interview mereka2 disana**
  6. Sila berpakaian kemas. **T-Shirt tanpa kolar tidak digalakan biarpon t-shirt yg anda pakai itu mencecah ratusan ringgit**
  7. Style yg stylo ala2 DIVA sgt membantu semasa test screen kelak **2nd stage sekiranya terpilih**
  8. Seandaianya anda antara yg terpilih bermakna anda tidak akan keluar di pintu masuk di mana anda masuk tadi.  
  9. Tidak perlu bawa hidangan yang telah siap di plating dari rumah. Anda akan diberi masa 7 minit utk plating  di dewan masak nanti. **Cian sy tengok da 4 org peserta tu dok tatang pinggan plus hidangan yg telah siap di plating dari rumah, rasa payah sgt dia nak bela hidang nye**

**Okay...itu antara tips yg boley dikongsi bersama**

Syukur alhamdulillah....
Hati berbunga2 sebab huBee berjaya ke stage seterusnya
..nxt stage adalah TEST SCREEN

Semasa dalam The Grand Hall
Chef sgt memuji masakan huBee yg di bawa
Grilled Salmon With Sauce Garlic & Stevia

Antara barisan yang berjaya ke stage ke2. See..My huBee..i'm proud of u huBee~
Memu huBee yang mendapat pujian chef. Grilled Salmon with Sauce Garlic and Stevia
my huBee tunggu turn utk 2nd stage...test screen
Ditemu ramah oleh pihak penganjur
Rezeki huBee setakat sini saje...
nasib tidak menyebelahi...
utk huBee ke nxt stage..

2 ulasan:

  1. ni yang rase mcm nak minta resepi n cara2 masak ni :P

    BalasPadam
  2. ala...senang ajer..grilled jer su...

    BalasPadam