#alwaystravelicious EAT TRAVEL LOVE

Isnin, 27 Ogos 2012

Family Potrait Raya 2012

Tahun 2012  saya beraya di kampong belah huBee. Agak sedey gak la...cam ner pOn kami mengamalkan konsep ADIL. Nxt year my turn lak. Ini Family potrait di Hari Raya 2012. Family belah hubee
Me + huBee mak-ayah

Hidangan di pagi raya..Ketupat Sotong


Mesti time raya ketupat, nasi impit, lemang, ketupat palas yg dihidangkan dipagi raya kan..tapi my family nak grand n ubah selera...ketupat sotong yg menjadi hidangan di pagi raya~ Fuuhhh...sgt sedap tak terkata.

SpEcial menu utk tetamu yg dtg beraya


Antara juadah yg saya sediakan masa tetamu dtg beraya. Sempooiii jer kan..tapi leh dijadikan idea utk kalian kalo buntu nak hidang mkn ape pd tetamu yg dtg. Selamat menjamu selera~

My TorTee : Oney & Eto


Memperkenalkan my beautiful tortee Oney & Eto yg kini berusia 5 tahun. Kalo jual kat tokey kedai makan cina sekor bernilai 800MYR. Sayanggg...dan tak sampai hati nak jual~ Saya nak bela sampai besar

JJCM : @mfm


Sabtu, 18 Ogos 2012

Bye Ramadan...Hello Syawal...


Ramadan telah meninggalkan kita
Syawal kini telah tiba

Selamat Hari Raya dari kami

Jumaat, 17 Ogos 2012

Bekas kuih raya saya

Raya tahun ni balang kuih nak baru gak
Balang tahun lepas pon da lagi tp dah bosan **bole tak cam tu**
Beli keluaran tupperwaer
sangat gojesss...

Isnin, 13 Ogos 2012

Dah lama tak dapat kad raya

Imbas balik zaman sekolah dulu
Glamour nye sesorg tu kalo dapat kad raya kat sekolah
Ada pantun dua kerat yg aku tak tahu sape yg reka pon entah la bole famous suatu ketika dulu....
''pecah kaca , pecah gelas ...Sudah baca, harap balas''
kalo pantun tu yg diberikan, secara automatiknya kena la balas. kahkahkahkah...
mmg dah terasa lama sangat tak dapat kad raya bile dah besar2 ni
lagi2 zaman sekarang ni org hantar by sms, by emel **tak best**
Dah besar2 ni bile ada ank buah
anak buah bagi kad raya kat mak lang dia ni

kad raya dari anak buah sy

Persiapan Raya

Ramadan dah hampir meninggalkan kita
Persiapan raya wajib ditunaikan
Aktiviti shopping paling menggilai jiwa
Arrgghhh...sale sana sini
Beli ole2 untuk mak-ayah dikampung tidak dilupakan
Untuk diri sendiri adalah wajib

Shopping sampai wallet nipis~ bole?
sandal raya saya...dah tak sabar nak tunggu raya~

Ramadan 2012 : IFTAR @ Intekma,Shah Alam

Berbuka puasa dgn kawan2 opis
di Intekma Shah Alam
Kawan2 yg joined dlm 20 org
Bayaran RM42.00 per pax **berbaloi**


At the same time
Aktiviti sebelum berbuka adalah
Buat promosi Jom! Larian Kitar Semula anjuran PPSPPA
Semua atas arahan org atas **pe2 pOn enjoy**
tapi masing2 gile bergambar 
Suasan masa Iftar pOn happening
Juadah berbuka yg disediakan byk pilihan **sentiasa di topup**
Makanan tak dapat nak view sbb tak sempat
nak snap masing2 dah excited nak pulon makan


Khamis, 2 Ogos 2012

Maafkan aku..maafkan aku...


Wahai diri..
andai kau tahu...
sekarang ni aku tgh marah...bengang...
s3 kesayangku **syg s3 lebih dari sygkan huBee**
telah cedera parah
parah hokeyy...
maafkan diri ini wahai S3 ku sayang
bukan salah diri ini
tp salah kawan ku
nak marah benda dah jadi
cuma makan hati jer la...
maafkan aku wahai s3 kerana simply2 bg org pegang kau
kau begitu berharga buat diri aku
nak beli kau cukup punye susah **mencari sampai ke klang**
nak kuar kan duit sekali sekelepok 2200MYR **pejam mata jer**
Genap sebulan usia mu kau cedera
Addduuuuhhhhh.... **sambil menggosok dada**