Monday, August 5, 2013

Diary Ramadan Dahlia # 19

Ramadan ke DuaPuluhDua

**Bermulanya kisah berbuka sorang2**

Mulalah drama sedih~
Hubby dah start big event kat KLCC
Tu tandanya sy  kena berdikari sorg2
Gi bazar sorg...dan berbuka sorg2
owwhhh..mcm ni lah rasa perasaan sedih bile berbuka sorg2
mcm mane org lain rasa..especially mereka yg PJJ

Gi bazar pOn mcm tak da hati nak beli beria sgt
Mood mmg hilang ke laut
Hasil tiada. Sampai kesudah balik tangan kosong
Tak perlah...balik masak nasi je
Lauk nanti pikir nak masak ape

Sampai rumah bukak fridge
Ada ikan siakap, salmon, tengiri, talapia
Antara keempat2 ikan ni talapia paling cepat nak defrost
Defrost dlm microwave cepat sikit
Ikan pOn dah lembut
Paling mudah dan cepat masak ikan bakar
Nasib ada perencah Adabi Ikan Bakar
Memang memudahkan kerja memasak
Cuma letak hirisan halia
Kemudian lumur je perencah Adabi
Bungkus dalam foil
Bakar dalam kuali
Takdanya guna pemanggang ajaib
Tinggalkan kat dapur sementara sy gi mandi

5 minit sebelum waktu berbuka ikan dah masak
Senang hidup cam ni!~
Angkat ikan dan cedok nasi
Nasib ada air mirinda strawberry tinggal letak ais je
Kali ni no kuih muih bagai
Berbukalah kat runag tamu sambil tgk drama tv3

>> inilah pertama kali berbuka makan nasi
>>syukur dapat berbuka dgn air tangan sendiri
>> teringat huBee apalah yg sedang di makan time ni??

No comments:

Post a Comment