Friday, November 29, 2013

4th W.A | Bercuti di Golden Palm Tree , Bagan Lalang


Bismillah...
Entry ni terpaksa saya karang lewat
Dah seminggu berlalu baru hari ni berkesempatan
Masih tiada masa dan tiada ruang utk diri sendiri
Disebabkan  nak mengabadikan kenangan itu sy perlu
mencari ruang dan peluang utk enrty ini
Sebelum terlupa segala info dan sisa2 kenangan itu
Bukan untuk org lain, untuk diri sendiri juga
Bosan2 nnt bila terbaca balik mesti tersenyum sendiri

Coretan entry bermula...

GAMBAR-GAMBAR HANYA DITANGKAP MELALUI PHONE KESAYANGAKANKU, S3
SEBAB ITU JE YG SY ADA , NO DSLR BUAT MASA NI

Holiday kali ni bersama huBee yg tercinta

yang merupakan semperna anniversary kami ke-4 pd 14 Nov lalu
Alhamdulillah *sambil tadah tangan**
maknanya dah 4 tahun usia perkahwinan kami, 2009-2013
Sangat tertunggu2 bila huBee nak buat surprise
HuBee pun dah pesan apply cuti siap2 utk 2 hari, Khamis-Jumaat

Pagi tu bertolak dari rumah dalam kul 11.30 pagi
Melalui jalan2 kampung yang sgt mendamaikan
Perjalanan sangat indah...
Jalan pun tak sesak...
HuBee drive pun relax2 jer..
Meneruskan perjalanan menuju ke arah Bagan Lalang
Sejam kemudian, sampai ke destinasi honeymoon kami
Golden Palm Tree Iconic Resort & Spa
Juga dikenali sebagai Gold Coast Sepang
Nak gi Australia, mahaii...
Sepang je la mampu
Memang dah lama mengimpikan nak ke sini
Sebab suka tgk GPT ni , seakan2 seperti di Dubai
Akhirnya, impianku telah ditunaikan..tercapai


Giler kagum ada tempat chantik mcm ni kat Malaysia
Hotel bertaraf 5 bintang kottt...
Harga semalam tak yah tanya la
serupa tiket flight pergi-balik korg ke Bali, Phuket kot
Kami stay utk 2D1N di Premier Traveler Villa
Check in on 14 November


Membisu seketika
Terukir senyuman gedik...
Buat2 terkesima lebihh
Yg huBee tergelak nakal!!!


Selesai urusan check in dlm jam 1 petang,
Kami terus di bawa ke bilik dengan menaiki buggy
Untuk pengetahuan korg
Pengangkutan utama dalam sekitar GPT ini adalah buggy
Kalau rajin boley berbasikal **ok tu citer kemudian**
Satu tempat ke satu tempat tak da jauh
Tapi kalu berjalan kaki mmg basah ketiak ler...

1st time datang naik buggy, pastu naik beskal sbb nak lebih feel
Layanan dari pihak GPT sangat istimewa **layanan VVIP**
Start dari pak guard, receptionist, yg bawak buggy,waitress,
yg jaga pool, cleaner semuanye baik2 belaka, murah senyuman
Luggage kami dibawakan...
pintu bilik dibukakan...
sliding door ke balcony dibukakan..
Okay semua tu dah masuk dalam bil agaknya

Okay meh review villa kami
Villa kami adalah jenis Premier Traveler Villa
Sesuai la utk kami berdua
Bukan saiz Queen tp King...lagi empuk dan tenggelam
Posing
View dari balcony. Damainye...
Semua complete..coffee..tea.
Tv flat screen besar ni saje...tak besar, kecik saje
Set toiletries bertemakan recycle
Leaps mandi leh bergaya dgn baju ni.hihihihikk
Antara ruang santai dalam villa kami

Cuaca kat luar mmg panas...
Rasa tak best pulak tengahari buta nak buat aktiviti luar
Kitorg hanya melepak dalam bilik
Sambil bercerita2..sembang2 kosong kat balcony sambil hadap laut
Aduhhaaiii....heavennye rasa bila diingatkan balik
Rasa mcm nak repeat lagi
Sembang punya sembang sampai mata pun nak naik lelap
Lagi2 katil kat GPT ni empuukkk kemain..
Hubee mmg layan tdo dia la...
Sy ni mandi kat shower dia sambil hadap laut berejam lamanya
Habis mandi rehat2 di atas tilam yg empuk sambil tgk astro

Selesai solat asar
cuaca pun dah redup2 je
Banyak aktiviti yg disediakan oleh pihak GPT
dari yg percuma sampai la berbayar
Aktiviti yg paling menarik minat kami di sini
cycling dan swimming jer...

Lama gile tak ngayuh beskal
Last pegang padel beskal pun masa umur 12 tahun
Pastu masuk asrama
Larniii..umur 29 tahun...lebih 12 tahun gak tak ngayuh beskal
Nasib baik skill ada lagi!! hahahahakk...
Nak tgk rupa sy ngayuh beskal versi comel tak?? **see**
Tgk laki sendiri ngayuh beskal rasa cam buruk gile!! **lol**
Sebab badan dia dah la panjang,
kayuh lak basikal tua, mmg kelakar
Sweet nye semua beskal2 ni..pinky color
Kayuh..kayuh..kayuhh...
Posing sikit dengan beskal tua
HuBee pun kayuh sama

Puas dah pegang padel beskal..kayuh beskal keliling GPT
Impian nak berswim di infinity pool tercapai
Mesti korg tny, knp yeah di panggil Infinity pool?
Daripada pembacaaan sy di google,
Infinity pool ni kelihatan seperti kita berenang di lautan
nampak mcm pool n laut tu bersambung
Boleh tgk pic kami...teruja sgt bila tgk pic sendiri
i like infinity pool. teruja sekali bila lihat pic sendiri.
KAN...?? NAMPAK BERSAMBUNG DGN LAUT JE KAN...KAN DAH KATA..

Kalau nak ikut spek dan syarat
baju mandi kami ni mmg tak layak la nak terjun pool
disebabkan kami kenyit mata kat brother yg jaga pool tu
terus dia bagi, next time kena beli baju renang muslimah
Pool di GPT ni ada satu jer...resort besar tp pool ada satu
Kecik lak tu..tu jer la kelemahan di GPT setakat ni yg nmpk

Puas dah mandi pool sambil hadap laut...
Air pool ni panas2 gitu...
Kalau sejuk2 mau berejam berkubang sampai malam
Puas dah mandi pool
Berendam sampai letih
Dalam kebasahan...
Kayuh beskal terus balik villa
Sambung mandi shower

Tiba malam...
Memang tanam niat di hati
Alang2 dah sampai bagan lalang, boleh la try ikan bakar kat sini
Otw nak datang ke GPT sepanjang jalan mmg byk kedai ikan bakar
Setelah google, ramai lak yg suggest kat Senandung Malam
Murah2 dan sedap2...Fresh2 semua seafood kat sini
Kedainya mmg tak berapa jauh dari GPT
Tapi kalo jalan kaki basah lecak satu badan

PILIH...PILIH..PILIH....
SOTONG...KETAM...IKAN...PEPAHAT...UDANG...
SEMUA ADA! 
PILIH UTK PORTION MAKAN 2 ORG

Senandung Malam Ikan Bakar
Geramnya tgk sotong2 ni
Udang pun nmpk sedap
Ketam kat sini murah

*

*

*

*
TADAAAARRR....
Sekelip mata dah siap masak
Masa menunggu pOn tak lama 15 minit je
Sambil2 tu boley borak2 dan tgk tv
Ikan Bakar Siakap
Ketam bercili
Pepahat masak halia
Sotong goreng tepung
Udang goreng mentega

AIR KEGEMARAN MASING2
ABC dan tembikai
Makan dengan penuh nikmat.
Gambar huBee je..Gambar sy tak ditangkapnye
Okay tangkap gambar sendiri je la..


Suasana malam di GPT
Meriah suasana di sini
Ada org kawin...
Ada birthday party...
Ada karaoke...
meriah..meriah..meriah...
Night view
Pantulan dari air laut
Night view lagi
Sepoi Sepoi cafe di waktu malam
Bila malam semua beskal akan di simpan oleh pihak hotel
Location map
Lepas balik dari dinner


Dalam jam 11 malam kami balik villa
Sambung borak2 lagi  kat balcony laki-bini ni 
yg sedang feeling honeymoon
Sekali sekala mesti feeling mcm ni
Baru bahagia rumahtangga

Then......terbuailah mimpi nan indah

Keesokan paginya...
Bermakna, hari terakhir di GPT
Rasa sayang nak lepaskan GPT
Dalam jam 9 pagi mcm tu bersiap2 utk breakfast
Bergambor2 dulu depan villa
Muka pagi kami yg ceria seceria sangsuria kan..
Ready utk breakfast
Ni tangga nak ke villa kami
Naik buggy utk ke Sepoi Sepoi Cafe

Posing depan Sepoi Sepoi Cafe
Kitorg breakfast di Sepoi Sepoi Cafe
Melangkah sahaja kami ke Sepoi Sepoi Cafe
Kami disambut oleh pelayan2 yg sgt murah dgn senyuman
Disiapkan bawa sampai ke meja,
Tarik kerusi tinggal duduk je..
Spesel tak spesel layanan vvip tu
hokey..semua dah masuk dalam bil hotel **hakhakhak**

Style buffet ~ breakfast di Sepoi Sepoi Cafe
Macam2 ada...pasti teruja
Makan la banyak mane
Tak yah malu..tak yah segan...

KAN SAYA DAH KATA....JGN MALU JGN SEGAN. BYK TAK KAMI MAKAN??
Antara favourite saya
Compare dgn my huBee...ini favourite dia
Favourite sy lagi
Omelette saya lagi
Rasa lain macam je kesedapan pastri Danish BlueberryDiamond ni
Ni namanye perasan kejap! boley kan...
Mood Enchanteur

 Lepas breakfast kami main game yg disediakan di GPT. Semuanye percuma.

Syoknye...
Ala..ala..mcm dlm citer Mr Bean tu kan
Saya tunjuk skill...ternyata seronok
Hubee hanya memerhati saya

bagus la pihak GPT...kaji cuaca pon dah diimaklumkan
Last bergambar2 seblm check out
berlatar belakangkan air pasang surut
Last shoot by me
Soulmate

Kepada sesape yg berhajat
nak bercuti atau feeling2 honeymoon mcm kami boleh la dtg ke Golden Palm Tree Bagan Lalang (Avani nama barunya) utk menikmati percutian di sini, pasti tidak mengecewakan kalian
Semoga entry kami dpt dijadikan gambaran
sebelum melangkah ke GPT ya!~

10 comments:

  1. wahhhhhhhhhhhhhhhh
    besttt nyer..
    nway congratulation kak dalia n hubbee
    semoga berkekalan hingga syurga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq fanis...tiada yg terindah melainkan kehidupan kami berdua...

      Delete
  2. beshnyaaa..rase nak gi cni.. tapi bila ye berpeluang..huhuhuu
    semoga perkahwinan yang dibina kekal bahagia hingga akhir hayat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq sue...gi lah. Dekat je kan...puashati walaupon dekat je

      Delete
  3. happy anniversary. moga terus bahagia hingga hujung nyawa.
    best review tempat ni. membuatkan orang lain pun nak pergi juga ..

    ReplyDelete
  4. huwaa tempat idaman ida nii.. patutnya ke sini sambut anni thn dpn tapi gatal g beli tiket.. dah tak berpeluang kesini.. huwaaa sedihnyaa. lawa lawa gmbr! bape rm bilik tu? hehehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ida..harga bilik rm500++ .gi la ida..best n sonok

      Delete
  5. Replies
    1. Mr & Mrs Makmum mmg best pon.sy nak gi lagi rasanye...

      Delete