Tuesday, April 23, 2013

Family Gathering di Steamboat D'Kayangan Shah Alam **Yummmmyyy**

Hallo...
Ini cerita hujung minggu lepas
Ini kisah keluarga kami..
Nak tanya korang....Betol tak..?
Paling seronok kalo satu family dapat berkumpul
Lagi2 kalo dapat makan besar dengan family..Kan??!~
Baru2 ni.. satu aktiviti yg best, aktiviti makan2
family gathering berkumpul beramai2
Kat Steamboat D'Kayangan Seksyen 13, Shah Alam

Selama...dan sepanjang jadi peminat restorant steamboat
Setakat ni kat sini la yg terbaik dari segi pelbagai
dan beraneka jenis kerang, ikan dan ball2
Tapi, dari segi kuah steamboat yg digunakan  mmg kureng la akan rasanya...
Sos pencecah kira okay sedapnya...

Melangkah saje di D'Kayangan dah terbau asap kambing golek
Melangkah lagi masuk di restorant, mata u all akan terbeliak tahap gaban
Sambil mulut korang akan kata....wooowww..banyak gile pilihan
Harganya pon berbaloi setakat ni RM26.90
Nak cakap awal2 ni...kalo nak datang jgn lupa booking dulu
Nanti tak da la drama sedih sbb tak dapat makan kat D'Kayangan
dan berlakunya kes beralih arah pada kedai steamboat yg berdekatan
Lokasi D'Kayangan terletak di Pangsapuri Servis Sri Acapella
Depan D'Kayangan ada pesaing hebat steamboat **TupaiTupai**
Macam mana??Best tak citer promosi sy ni??
Kat bawah ada gambar untuk di layan bersama...

Suasana dalam restorant ketika org belum datang
Banyak pilihan ball2
Banyak pilihan seafood
Periuk steamboat . Masih menggunakan dapur gas. Cepat menggelegak. Setengah kedai steamboat dah start guna dapur elektronik
Hasil tangkapan..ini baru permulaan
Part of my family
its time...
Kemudahan surau yg selesa. Meja makan kami dekat dgn surau.Senang!~
One of my favourite seafood...Kerang bulu.
Ini bikin sendiri!~ Sotong kangkung. Nak repeat sampai pengsan pun tak per!~ Harus kreatif
Dessert ice cream. Byk lagi pilihan dessert tp perut dah penuh.Ice cream je yg mampu
Me and huBee...bile dah kekenyangan
Grandpa dan cucunya
Again : )
Smile b4 beransur balik. Muka puashati pas kenyang
Pernah masuk JJCM ya
Part of my family ~ My Bro & SIL
My BIGbrother & SIL
mom & bro
Bersurai dgn happy ~ i LOvE my family :)

6 comments:

  1. perghhh terangkatt

    ReplyDelete
  2. wah, kategori murah jgak... minuman semua termasuk x? free flow ke?
    hurmmm dh lama tak makan steamboat..nyummm2

    ReplyDelete
  3. Suwaibah YS

    yer..free flow...

    termasuk minuman sekali...minum sampai kembong..hihihihihi...

    ReplyDelete
  4. makin ramai nampaknye buat review kat sini.. nak try jugakkk.. T_T

    ReplyDelete