Thursday, May 16, 2013

PPSPPA **buat calon interview**


PPSPPA is Perbadanan Pengurusan Sisa Pepejal Dan Pembersihan Awam
Waahhhh..panjang gitukan!~ We are gomen servent
PPSPPA yang telah ditubuhkan pada tahun 2008
Di bawah Akta 672 & 673
PPSPPA adalah di bawah Kementerian Perumahan  Kerajaan Tempatan
Lokasi di Wisma UOA Pantai, Jalan Pantai Jaya **depan Menara TM**

Sy adalah staff pengambilan tahun 2008 **1st Batch**
Mula2 menjejakan kaki ke PPSPPA pd 3 Mac 2008
umur saya time tu pun 23 tahun **now 28++**
Masa tu apa pun takda! **seriusly**
Bekerja di bawah bidang Kewangan adalah sgt mencabar
Biarpun hanya dari kumpulan Sokongan saje
Time tu tak tahu nak mulakan kerja sbb PPSPPA baru ditubuhkan
Kami yg 1st batch ni la adalah pemula dan peneraju
Staff semua muda2 tak banyak pengalaman lagi **kini telah berubah**
Our CEO yg banyak memberi tunjuk ajar


Now, today is 2013
PPSPPA semakin maju dan dikenali
bukan pada namanya tetapi dikenali akan pencapaiannya **cemerlang**
Sesungguhnya sy berbangga sbb menjadi warga PPSPPA
sbb dikenali oleh rakan2 di JPA, JPM, MOF dan Kementerian2 lain di ats kecemerlangan organisasi kami, biarpun baru bertapak 5 tahun

Jawatan kosong di PPSPPA adalah pengambilan sendiri **bukan SPA**
Tahniah pada kalian yg dipanggil ke temuduga

Sebelum di panggil temuduga cuba study & fahami dulu apa skop kerja PPSPPA
Pembersihan awam...kitar semula...kawal selia konsesi..dll
Nak masuk kerja di PPSPPA ni bukan senang
Banyak tapisannya sebab our CEO mmg nak org yg berkualiti je
Otak mesti cergas, tangkas, inovatif, kreatif **no lembik2 yah!~**
Bagi jawatan kumpulan Pengurusan & Profesional pulak
Presentation kena power!~ english..english...
Tapi nasib la..macam saya dulu pun interview dlm english
walaupon gred jawatan saya adalah dari kumpulan sokongan je..
Apa pun persiapkan diri awal2 okay!~

Jawatan kosong di PPSPPA **apply online @ E-jawatan**
Pengambilan tahun 2013, Pelbagai jawatan telah dibuka
Mmg ramai gila org apply menurut Bahagian Sumber Manusia
Good luck buat calon semua

Panggilan temuduga pertama
Temuduga ke 2 , susulan dari temuduga pertama .



3 comments:

  1. saya dapat temuduga mac nih..kasi tips sikit bleh kak?

    ReplyDelete
  2. saya dapat temuduga mac nih..kasi tips sikit bleh kak?

    ReplyDelete