Tuesday, May 21, 2013

Seharian berseminar bersama Bryan Gan & AbangAbu @ De Palma Hotel Shah Alam



Baru sekarang rasa nak ambik tahu pasal Seminar yg di anjurkan Richwork
Biasa terbaca kat fb tp langsung tak pernah klik
Richwork ni Dr Azizan nya kalo tak silap sy
Kalo nak keterangan lanjut leh google sendiri
Kesedaran timbul bile sy dah mula tgk my sis sedang bangkit berjaya
Now, my sis n husband dia sedang
berkecimpung dalam bidang hartanah**sangat hebat**

Baru2 ni Seminar Revolusi Fesbuk Power dan Wang Power
Berlangsung di Hotel De Palma Shah Alam
 
Sebahagian daripada mereka yg tak dapat masuk dewan.Sebab terlalu ramai yg nak dengar seminar yg awesome ni. Mereka yg ingin berjaya.

Ya Allah...org punya ramai mcm taik ulat
Biasalah masuk percuma mmg gini
Syabaassss....la kawan2 yg hadir
Kalian semua antara golongan yg mahu berjaya
Kira ok what kan!~
Majority yg hadir leh dikatakan malay
Chiness , Indian...leh kira dengan telunjuk jari
Nasihat sy kalo sape2 nak join pasni, pastikan datang awal
Start pendaftaran jam 8.00 - 8.30 pagi
Sebelum masuk dewan pastikan perut berisi dulu
Seminar ni non-stop,kalo nak kuar gi tandas pon sayang
Setiap ape yg disampaikan semua bermakna
Best tauuu!
Kesian giler tgk peserta yg lain ada yg tak dapat tempat duduk
Terpaksa berdiri...Jangan terkejut kalo ada yg duk bawah bersila
Terpaksa tau...tak kisah la..asalkan dapat dengar ilmu yg disampaikan


Dalam seminar Revolusi Fesbuk Power oleh Bryan Gan
Sangat kagum atas perkongsian kejayaan beliau
Seriuusss!~ Kagum okay.Walaupon bangsa Cina, tp dia nak share
Dia ada bagi 5 tips macam mana nak niaga dlm fb dgn income 4-5 angka
Tak perlu nak tunggu modal yg besar...
Tak perlu nak buka kedai yg besar..
Dlm fb pon boleh
Bukan main syok sendiri hokey
Bila kita dah hadir ke seminar ni
Kita boley dapat bezakan samada
Biz yg diorg buat  dlm fb tu syok sendiri atau berada dilandasan yg betul
Kalo syok sendiri tu...ke akhirnye nanti jd mcm hangat2 tahi ayam
Actually, byk lagi rahsia kejayaan graduan Dr Azizan Osman ni
Kalo kita betol2 serius dlm perniagaan ni ,
korang leh ambik pakej lanjutan daripada seminar tersebut
Mahal..belakang kira...Yg penting semangat korg tu..
Dalam pakej lanjutan tu nanti, meraka akan couching smp berjaya
Yang penting..tanya diri..Kena bertindak!~


Dalam seminar Wang Power pula
Dikendalikan oleh  Abang Abu
Panggilan lain adalah makenik wang
Personality AbangAbu ni pon ada identity tersendiri dia
Kagum dgr citer dia
Dia dahulunya org susah kematian mak-ayah
Tiada sape hirau saudara mara
Lalu bangkit dengan semangat dan azam
Ternyata..bila kita positif hidup akan berubah
Still ingat dengan kata2 dia...
Nikmat Allah itu banyak
Bersabar dan usaha pasti kita akan merasai nikmatNYA
Subhanallah...

Sumber inspirasi saya

Kata2 Dr Azizan yg paling sy tak dapat lupakan:
 Semakin lama kita tunggu, semakin jauh landasan kejayaan
Oleh itu, orang yg pantas bertindak biasanya berjaya mencapai impian mereka

2 comments:

  1. macam best je kak.. kalau ada pree kat Kedah macam neh.. bole jugak joined

    ReplyDelete