Friday, July 5, 2013

Dumb Cooking | Salad POTATO Berudang

Salam buat kaki2 resepi seperti saya
Kaki2 resepi yg suka menggogle resepi kat blog org
Bila dalam kebuntuan
Perkara paling dibenci adalah
Bila tanya soalan pada diri sendiri...kan??
Nak makan apa yeah??
Balik ni nak masak apa??
Bila tiba masa otak ni naik stuck
Lagi2 bila balik kerja
Badan tengah letih, pikir lak perut yg tgh berdangdut ni
Kebiasaannya, weekday sy mmg jarang nak membeli
Suka lagi masak daripada nak membeli
BiarpOn disepanjang jalan nak balik rumah
mmg banyak je gerai2 n kedai2 makan
Tinggal tunjuk dan bayar je dah boley ngapp bila balik nanti

Okay...bila agak2 korg mcm dah boring
nak makan lauk pauk masakan melayu
Meh try resepi buat korg yg miliki telak omputeh nih
Simple & cepat utk disediakan

Bahan Bahan

  • 6 biji potato**direbus**
  • Prawn cake **direbus**
  • Daun bawang **potong halus**
  • 2 sudu Serbuk pati ayam
  • 1/2 biji Jus Lemon
  • 3 sudu Mayonis

 Cara-cara 

  1. Potato di potong dan di rebus. Dah selesai, ketepikan.
  2. Prawn cake di rebus. Dah selesai, ketepikan.
  3. Potong daun bawang halus2
  4. Satukan bahan2 di ats dalam mangkuk korang yg cantik tu
  5. Masukan serbuk pati ayam
  6. Perahkan jus lemon
  7. Masukan mayonis. Macam saya suka guna brand LadyChoice.Sebelum ni ada gak guna brand Saji, tapi rasa tak kaww..
  8. Gaulkan sampai mesra
  9. Hidangkan.Siapppp....Makan sejuk2 rasa sedap sekaliii...
  10. Sebelum salad korg lenyap di buka bumi ni snap dulu mcm saya buat nih...
Selamat mencuba


1 comment:

  1. hurmm sue nak buat western2 ni xde smangat..sbb yang makan nya sue sorang, husband x layan benda camni

    ReplyDelete