#alwaystravelicious EAT TRAVEL LOVE

Rabu, 7 Ogos 2013

Diary ramadan Dahlia # 25

Ramadan ke DuaPuluhLapan

**Craving Ayam Bakar Madu**

Dah nak hujung2 Ramadan
But i'm still berbuka puasa sesorg
HuBee...HuBee..sy rindu awk ler nak berbuka sama2
Tapi setiapkali seblm masuk waktu berbuka sure dia akan contact sy
    "Buat apa?''
    "berbuka apa nanti?"
   ''okay tunggu abg balik ya, jangan tidor lagi..abg balik kul 11 nanti''
Hahahaha..terubat hilang sedih ketika berbuka sorg2

Gerai2 kat bazar pOn dah makin kurang org niaga
Gerai Ayam Bakar madu kat bazar je maintain
Ayam masih berderet2 tgg turn nak bakar
Byk permintaan...Hari2 lalu tp belum terasa nak membeli
Semalam mmg tekad nak beli jugak
Nnt terkilan tak merasa  nk tgg tahun dpn lama lg
Harga sekor $17, tp sy beli setengah ekor cukup $9
Ayam tak berapa besar...tgk peha ayam pOn kecik cenonet
Barangkali ayam ni remaja lagi

Lagi...beli Kuey Teow Goreng
Gerai Kuey Teow Goreng ni pOn dah la usha2
Tgk selera je...goreng panas2..$2.50
Mmg dah janji pd diri nak beli hujung2 Ramadan

Roti Boom wajib beli
Sebab sejak akhir2 ni malas masak utk sahur
pagi makan roti boom sorg satu suami-isteri **mana cukup**
Bila tanya bro yg buat roti boy Boom tu niaga mane pasni??
Tahun depan Ramadan baru niaga balik
Adooiii....rindu la pasni nak pekena roti boom melayu
Roti Boom melayu ni sedap..tak berminyak sgt
Pastu gula dan mentega dia rasa balance
Harga pOn murah $1 je
Agak2 teringin tu mamak la jawabnya 

Semalam belanja bila tanpa kawalan huBee terasa over lak
Ayam bakar madu...$9
Kuey Teow Goreng....$2.50
Roti Boom....$2
Air tembikai laici......$2
Total semua......$15.50
 

2 ulasan:

  1. salam kak
    selamat hari raya maaf zahir dan batin

    BalasPadam
  2. Salam kak
    selamat hari raya maaf zahir batin

    BalasPadam