#alwaystravelicious EAT TRAVEL LOVE

Selasa, 20 Ogos 2013

Juadah di pagi Raya **bahagianya perut tgh sedap**

13 Syawal

Bercerita pasal Hari Raya tak habis lagi
memang tak lengkap  kalo Hari Raya tak citer pasal
juadah hidangan di pagi Raya kan!~

Seminggu sebelum raya ibu call tanya pasal menu raya
Nak masak ape?
Kalo bab2 makan ibu akan refer ank pompuan dia yg sorg ni
Sy ni bab2 masak lauk-pauk mmg hebattt
Kakak pula sgt terror bab2 bakery dan pastri
Ketupat, nasi impit, lemang, rendang, kuah kacang adalah wajib
Hidang istimewa cetusan idea dari sy
Akan terhidang utk santapan family di pagi raya

Sgt semangat hokey...siap berangkut kuali pan grill
Grill yg di import dari rumah sy
telah ku terbangkan ke kampOng rumah ibu
Menu ayam percik yg marvelous
siap utk dijadikan korban di pagi raya
Kerja saya pagi raya kena bakar ayam 12 ketol saiz quarter hokey~
Proses membakar ayam
Ayam hampir  masak
Siap utk dihidang. Tangkap gambar dulu sebelum lenyap. Ayam percik di pagi raya
Kuah kacang harus ada di pagi raya. Kalo kat kampong belah huBee mmg tak jumpa di pagi raya.
Sayur tumisan org jawa.
Sayur Lodeh. Makan dgn lontong sedap sgt ni.
Rendang ayam..Wajib ada di pagi raya
Suasan makan secara berjemaah adalah
selepas semuanya pulang dari sembahyang sunat hari raya
Balik masjid semuanya serbu meja makan
Kami adik beradik pOmpuan ni yg siap2kan ats meja
Aktiviti makan2 di pagi raya sgt membahagiakan hati
Perut kenyang hati bahagia
Hubee kenyang smp tak larat senyum
my sis masing2 makan penuh nikmat
Bapak sedang berselera...dah masuk brp pinggan daa...??
Me~ masih nak bergambar lagi dgn prop. org lain sibuk makan dah masuk 2 pinggan , sy sibuk layan gambar dgn adik.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan