Wednesday, November 5, 2014

Part 1 : Hotel Review | Eagle Ranch Resort, Port Dickson, N9



Enrty ini adalah entry Hotel Review
Eagle Ranch Resort (ERR), Port Dickson, Negeri Sembilan yg sgt oshem bloosem nih
untuk sape2 yg merancang atau sedang menggoogle ERR
samada utk bercuti di sekitar PD atau berteambuilding ni lah tempat yg tepat
Tidak jauh sangat dari Ibu Kota Kuala Lumpur
Perjalanan ambil masa selama 1 jam 15 minit kalo tak jammed

Sy berkesempatan menginap di ERR selama 3 hari 2 malam
Semasa berteambuilding di sini bersama rakan2 opis yg lain
Yang kesemuanya terdiri dr staff drpd Ibu Pejabat KL dan juga dari negeri
Memang terbaiklah tempat ni

ERR berkonsepkan ala2 koboi
Alunan dan muzik koboi yg berkumandang di sekitar ERR
membuatkan dan terasa spt di zaman koboi..syok plus feeling
Ditambah pula dengan lanskapnya yg menepati konsep koboi

Okay mari tengok sekitar kawasan ERR yg nyaman dan mendamaikan 
Antara gambar2 yg sempat sy rakamkan utk berkongsi bersama blogger yg lain
Kualiti gambar yg di ambil biasa2 saje
Hanya menggunakan Smartphone Samsung S3



Welcome to Eagle Ranch

Menuju ke Reception

Disini Reception Eagle Ranch
Cantik sekitar Reception ERR
ERR
Pilihan cara pembayaran di ERR
Antara kemudahan di sini..Topup ada jual di sini
Lanskap Sekitar Reception
Kenderaan apakah ini.? Ada di lobby  Reception
Jenis2 bilik yg terdapat di ERR. Utk teambuilding ni kami menginap di BW- Band Wagon
Sekitar ERR
Lanskap yg cantik. Korang boleh bergambar dalam kenderaan ni
Lanskap dari atas
Kemudahan gelanggang utk main Beach Vollleyball
Rope Course..Di sini antara aktiviti temabuilding kami
Waahhhh....
Terjumpa kaktus yg telah di tulis nama2.Barangkali pengunjung yg dtg ke ERR yg buat kan...!
Tuan punya blog..nak gak possing kat beca yg ohsem ni. Mana lah ERR dapat yer...
Suka tgk pintu gerbang yg berbentuk ladam kuda. Cantik kan!~
Cuaca panas time ni...berteduh di bawah pondok koboi
Besar giler labu isi air ni..saiz 2/3 dari saiz sy
Swimming pool..tempat yg paling disukai ramai. Disini laluan pertama utk ke swimming pool
Laluan kedua menuju ke Swimming pool ERR
Berlatar belakngkan kolam kanak2..kolam dewasa jauh sikit.
Jakuzi pon ada...best oiii...giler la..berendam sakan.Puas!~ Masa ni kami tak dibenarkan mandi swimming pool sbb tak pakai swimg suit. Ketat juga peraturan di sini. Dapat mandi jakuzi je. Korg jgn lupa lak bawak swimg suit ya kalo bercuti di ERR

Horse Riding...salah satu tarikan di ERR
Tangkap gambar mcm ni seperti berada di obersea lak
Suka sgt moment ni bersama kuda yg jinak
Teambuilding kami ni kami menginap di Band Wagon (BW)
Jenis bilik BW ni 1 bilik 2 org, katil jemis single bed
Memang selesa kalo nak compare dgn yg dorm duk ramai2

Band Wagon dari pandangan hadapan. BW 2 tingkat. Kami dapat duk tingkat atas. Agak besar dan luas kalo compare tingkat bawah
Cantik kan..pandangan sisi Band Wagon
Bilik yg selesa. Single Bed.Bau dalam bilik pon wangi.
Kemudahan air cond, tv,penyangkut baju. Almari pon ada tp tak snap pulak.Almari agak besar.
Tandas bersih.Selesa.Cuma tekanan air agak tak memuaskan.
Klasik sgt lampu gas ni. Dalam bilik hanya dibekalkan dgn lampu gas saje.  kalo tak silap ada 3 bijik. Pengcahayaan agak samar2. Maybe mmg gitu deco nye sbb nak feeling zaman koboi. Kalo nak makeup bagai mmg tak berapa nampak la ya

Kepada yg ingin bercuti di sekitar Port Dickson dan sukakan kelainan
Bolehlah try bercuti di ERR
Pasti percutian korg suatu pengalaman yang menyeronokkan
Kepada yg sedang mencari lokasi teambuilding
Korg boleh suggest pd boss atau admin korg tempat ni

One day nanti nak try bercuti dgn asben
Nak stay bilik jenis Paddock Chalet

Untuk keterangan lanjut mengenai Eagle Ranch Resort boleh layari website:
http://www.eagleranch.com.my/aboutus.php

Selamat berseronok dan enjoy it!~ bye



2 comments:

  1. haaa inilah hotel koboi yang hubby ida dok sebut2 kottt............ cantik jugak! leh selitt nantiii hehehehe

    ReplyDelete
  2. Awesome betul hotel ni.. suka yang berdinding2 kayu macam nie.. sejuk jer rasa pun nyaman semacam jer huhuhu :D

    ReplyDelete