#alwaystravelicious EAT TRAVEL LOVE

Jumaat, 27 September 2013

JJCM | Suka Wantan Mee di Pak Hailam

Hallo
entry kali ni bercerita pasal makan
Ini adalah kali ke 3 kitorg makan
di Pak Hailam Kopitiam di Aeon Big BTHO
Boley dikatakan menu2 yg pernah sy cuma setakat ni
memenuhi syarat anak tekak sy laki-bini
Boley tahan..lagi persekitarannya yg selesa
Servis pOn bagus
Makan pOn sedap
Pak Hailam Kopitiam salah satu tempat makan kegemaran kami
ketika untuk bersantai2 minum petang

mari pilih menu
sy dah jatuh cinta dgn wantan mee dia
Hubee kata, tak sabarnye nak try burger kopitiam, selalu mkn burger mcD or burger jalanan kan...
Ini set burger dia
Sedap oooooo...
roti bakar. wajib order kalo makan kat kopitiam
Pau kastard , lain dari lain taste dia
happy tummy katanye...

Location : 5/5 | Servis :4/5 | Makanan : 4/5 | Harga : 4/5

Part 4 : Bercuti di Ipoh **hubee back 2 school**

Link ke Part sebelumnye:
Part 1 : Bercuti di Ipoh **hotel review (klik sini)
Part 2: Bercuti di Ipoh **jalanjalan cari makan** (klik sini)
Part 3 : Bercuti di Ipoh **Japanese Garden** (klik sini)



Misi berjalan2 ke Ipoh
Salah satu sebab hubee nak bawak sy ke sekolah menengah dia
Hubee selalu citer, sekolah dia ada track **hebat!**
Padang bola yg besar...biasa la..org sekolah sukan
memang teruja sgt tiapkali hubee bukak citer pasal skolah dia
Pastu, hubee citer banyak kenangan manis dia di sekolah tu
Hubee sekolah sukan di Ipoh
Kalo kat KL ni mcm sekolah Sukan Bukit Jalil la kiranya
Wowww..betapa bangganya sy dengan hubee
banyak kejayaan hubee terukir semasa bersekolah
sebagai pemain bola sepak
di Sekolah Sukan Negeri Perak ini SMK Gunung Rapat, Ipoh
sehingga ke hari ini hubee adalah part time jurulatih bola sepak
tapi setakat jurulatih bola di sekolah2 rendah saje **hehehe**

Sewaktu kami melawat SMK Gunung Rapat Ipoh hari tu
tengok hubee terasa sayuppp jer...
Alahaaiii..kesiannye..syahdu je tgk air muka dia
Sy pOn layan kan jer la...siap suruh dia bergambar2
Di hadapan pintu masuk
The vision
Disini la tapak perhimpunan tempat hubee menerima banyak anugerah sebagai pemain bola sepak sekolah
Melompat lebih tinggi
Dulu dewan makan, sekarang dah jd kafereia
Di kaki lima bilik darjah
Kenangan bilik darjah
Lorong ilmu..namanye sering terpampang di papan kenyataan sebagai pelajar cemerlang dalam sukan
Laluan ke bilik darjah
Pernah menyumbangkan % cemerlang dlm PMR di sekolah ini
Pernah menyumbangkan % cemerlang dlm SPM di sekolah ini. im proud of u hubee
Di sini la tapak kawad
Di padang bola
Ada player sedang membuat latihan
Hubee kata , dulu hujung minggu abg kena buat latihan mcm bebudak ni la...
Sedang terkenang saat2 dulu
Tq teacher mendidik sy hingga berjaya ke hari ini
Teringat la tu...Kesian!~ hahahahak..
Kehidupan asrama
Situ la dorm abg..
Best duk hostel
Mak ayah selalu datang tgk abg, kat sini la kiotrg lepak. mak bawak bekal nasi goreng aya kesukaan abg
Ini sy berkata, kehidupan sy di sekolah menengah dahulu tidak semanis abg. Sy benci duk asrama! Nanti ank sy tak mau bagi duk asrama.
Giliran sy pulak nak bergambar
Okay...tu jer la makan angin kami kali ini ke Perak
Next jalan2..Ahad ni...
menuju ke selatan tanah air
Kita ke Melaka..
Tak sabarrrnyerrr....

 

Part 3 : Bercuti di Ipoh **Japanese Garden**

Link ke Part sebelum/ seterusnye:
Part 1 : Bercuti di Ipoh **hotel review (klik sini)
Part 2: Bercuti di Ipoh **jalanjalan cari makan** (klik sini)
Part 4 : Bercuti di Ipoh **hubee back to school** (klik sini)

 
Jalan sekitar Ipoh
WalaupOn ipoh adalah bertaraf bandar tp Ipoh ni x sesesak KL
Kalo sesak sikit tu tak da masalah bagi kitorg yg duk KL ni
Kali ni hubee nak bawak sy gi Taman Jepun
Buat pengetahuan korang
Taman Jepun di Ipoh ni ada dua
Yang lama terletak betul2 berhadapan dgn KPJ Ipoh
Taman Jepun ni dah berusia 50 tahun ++
Taman Jepun ni adalah tempat hubee kecik2 dulu
Mak dan ayah selalu bawak hubee bersiar2
Now, Taman Jepun yg lama tepi jalan besar ni tidak di jaga lg
Rasa kecewa sangat tgk persekitarannya
Rugi sangat sebab masih terdapat lanskap yg masih cantik x terjaga
Sempat juga sy bergambar2 di sekitar Taman Jepun lama ni







Hokey...habis madu sepah di buang
Taman Jepun lama sudah digantikan dgn Taman Jepun baru
mungkin lokasi Taman Jepun lama ini kurang sesuai
dan digantikan dgn Taman Jepun yg baru
Taman Jepun yg baru terletak di Taman D R
Tak berapa jauh dari taman yg lama
Kalo nak gi boley try guna GPS
Memang tak dapat dinafikan
Taman Jepun di Taman D R ini mempunyai keluasan yg sgt besar
kalau nak bandingkan dgn taman yg lama
Lanskap nye lagi menarik dan pelbagai
Cantik kalo berfoto shoot

Lainkali nak datangsini balik
boley berjogging keliling taman jepun ni
Tp tak tahu bila nak datang sini lagi lorrhh...