#alwaystravelicious EAT TRAVEL LOVE

Jumaat, 27 September 2013

Part 4 : Bercuti di Ipoh **hubee back 2 school**

Link ke Part sebelumnye:
Part 1 : Bercuti di Ipoh **hotel review (klik sini)
Part 2: Bercuti di Ipoh **jalanjalan cari makan** (klik sini)
Part 3 : Bercuti di Ipoh **Japanese Garden** (klik sini)



Misi berjalan2 ke Ipoh
Salah satu sebab hubee nak bawak sy ke sekolah menengah dia
Hubee selalu citer, sekolah dia ada track **hebat!**
Padang bola yg besar...biasa la..org sekolah sukan
memang teruja sgt tiapkali hubee bukak citer pasal skolah dia
Pastu, hubee citer banyak kenangan manis dia di sekolah tu
Hubee sekolah sukan di Ipoh
Kalo kat KL ni mcm sekolah Sukan Bukit Jalil la kiranya
Wowww..betapa bangganya sy dengan hubee
banyak kejayaan hubee terukir semasa bersekolah
sebagai pemain bola sepak
di Sekolah Sukan Negeri Perak ini SMK Gunung Rapat, Ipoh
sehingga ke hari ini hubee adalah part time jurulatih bola sepak
tapi setakat jurulatih bola di sekolah2 rendah saje **hehehe**

Sewaktu kami melawat SMK Gunung Rapat Ipoh hari tu
tengok hubee terasa sayuppp jer...
Alahaaiii..kesiannye..syahdu je tgk air muka dia
Sy pOn layan kan jer la...siap suruh dia bergambar2
Di hadapan pintu masuk
The vision
Disini la tapak perhimpunan tempat hubee menerima banyak anugerah sebagai pemain bola sepak sekolah
Melompat lebih tinggi
Dulu dewan makan, sekarang dah jd kafereia
Di kaki lima bilik darjah
Kenangan bilik darjah
Lorong ilmu..namanye sering terpampang di papan kenyataan sebagai pelajar cemerlang dalam sukan
Laluan ke bilik darjah
Pernah menyumbangkan % cemerlang dlm PMR di sekolah ini
Pernah menyumbangkan % cemerlang dlm SPM di sekolah ini. im proud of u hubee
Di sini la tapak kawad
Di padang bola
Ada player sedang membuat latihan
Hubee kata , dulu hujung minggu abg kena buat latihan mcm bebudak ni la...
Sedang terkenang saat2 dulu
Tq teacher mendidik sy hingga berjaya ke hari ini
Teringat la tu...Kesian!~ hahahahak..
Kehidupan asrama
Situ la dorm abg..
Best duk hostel
Mak ayah selalu datang tgk abg, kat sini la kiotrg lepak. mak bawak bekal nasi goreng aya kesukaan abg
Ini sy berkata, kehidupan sy di sekolah menengah dahulu tidak semanis abg. Sy benci duk asrama! Nanti ank sy tak mau bagi duk asrama.
Giliran sy pulak nak bergambar
Okay...tu jer la makan angin kami kali ini ke Perak
Next jalan2..Ahad ni...
menuju ke selatan tanah air
Kita ke Melaka..
Tak sabarrrnyerrr....

 

2 ulasan:

  1. Emm.. bila tengok gambar SMGR rindu sangat.. Actually saya dan husband bekas pelajar SMGR Tahun 1996... tak pasti saya kenal husband awak atau tak... SPM bila yer?...

    BalasPadam
  2. Salam kenal.. Saya senang baca kisah2 perjalanannya ke Ipoh, walaupun ada sedikit2 kata2 yang tidak saya paham. Kalau boleh tanya ada tidak kisah perjalanan dari Ipoh menuju Colmar Tropicale Berjaya Hills. Kalau ada please di share ya Ka..Terima kasih - Dini, Jakarta

    BalasPadam