#alwaystravelicious EAT TRAVEL LOVE

Jumaat, 6 September 2013

Part 3 | Percutian ke Pulau Redang

Link ke Part sebelumnye:
Part 1 : Percutian Ke Pulau Redang (klik sini)
Part 2 : Percutian ke Pulau Redang (klik sini)


Day 3 | 25/8/13 (Ahad)

  • Bunyi alarm hp kul 5.30pagi. Automatik terus bangun, mandi dan solat subuh. Cuaca kat luar tak mengizinkan krn hujan lebat.
  • Kul 6.00pagi cafe Redang Lagoon dah ready dgn breakfast. Zah, finas, dhenu dan priya saje breakfast pagi tu. Sy agak tidak ada mood pd pagi tu. Mungkin kerinduan utk berpisah dgn Redang.
  • Feri open air sampai jam 7.00pagi. Dalam keadaan hujan kami redah hujan terus menaiki feri. Duduk di feri open air membuatkan kami semakin dibasahi dgn tempiasan hujan. Muka still relax lagi. sy ni punya la tenung ombak yg bergelora membuatkan hati tak keruan. 
 
  • Feri berlepas - dalam 15 minit selepas feri open air dipenuhi penumpang yg majoritynya adalah pelancong dari cina Taiwan.
  • Kemudian kitorg semua dipindahkan ke feri express iaitu feri yg sepatutnya membawa kami ke Jeti Shahbandar. Transfer penumpang ke feri lain di tengah2 laut. Scary tak bile imagine?? Maybe situasi ini bergantung pada keadaan semasa.
  • Perjalanan yg mengambil masa selama 1jam 30minit membuatkan sy mengantuk dan tertdo sepjg perjalanan. Nasib baik seblm berlepas dah telan ubat mabuk.
  • Kul 9.15pagi selamat sampai di Jeti Shahbandar. Hati rasa rindu pd Redang, pd masa yg sama rindu juga nak jumpa suami tersayang. InsyaAllah, rasa nak gi dgn huBee pulak pasni. Feeling romantik...feeling honeymoon **smile**
  • Boarding time kul 11.55pagi. Nasib baik finas dah menjalankan tugasanya **check-in online** sejak malam td masa di pulau. 
 
  • Pasar Payang tak jauh dari Jeti Shahbandar. Masa untuk membeli blh shopping ole2 utk sayang2ku. Teksi pOn byk je, so tak risau sgt transport nak ke airport. Membeli sakan ole2 dan jajan utk di bawa pulang. Jajan habis dalam RM17.50 , beli fm RM20.
 
  • Settle semua dah puas membeli blah shopping, ambik shuttle van ke airport. Ni kira sekepale RM10. Lima org 5 x RM10 = RM50. Rasa mcm mahal sbb dah tak pikir semua mcm dah penat. Terus setuju je bile ada pakcik tu offer.
  • Sampai di airport, scan bar code melalui hp finas. Kalo korg mengalami sebrg masalah, staff Air Asia sedia membantu. Mula2 tu finas buat tak menjadi, di ats pertolongan yg diberikan semua prob settle.

  •  Ada masa lagi utk kami beralas perut di cafe  airport. Minum dan makan yg lite2 jer seblm berlepas. Sy makan maggie , finas minum solivite , dhenu n priya makan roti bakar, zah makan nasi lepak. 
  •  Makan pOn dah..Masa utk berehat. byk lagi masa sebelum boarding time. memandangkan masing2 keletihan, layan la kerusi urut Osim Rest & Go tu.
  • Masuk ke balai berlepas. Masing2 melayan perasaan. Lepas ni kehidupan kembali normal, gi kerja..balik kerja...aaarrgghhhh...tak sukanya. Bila lagi nak gi vacation dgn geng?? Tahun depan?? Berangan kejap, next destination.
  •  Tepat kul 12.45tengahari flight berlepas. Sepanjang perjalanan tak tdo. layan perasaan. Duk tepi tingkap layan tgk awan. Pejalanan ke LCCT kurang lancar, byk langgar awan. Habis gegar2...cuak kejap hokey!
  •  Tepat kul 2.00petang selamat touchdown di LCCT. Sy , finas, priya dan zah bergegas ambik bas express ke KL Sentral. Dhenu, husband jemput di LCCT. Dalam perjalanan dah roger2 dgn huBee ambik kat Terminal Udara KL Sentral.
  •  Kul 3.30petang tiba di KL Sentral. Masing2 berpecah utk teruskan ke destinasi. Sy, husband jemput, Zah ambik teksi terus ke Ampang, Finas ambik komuter balik Shah Alam dan Priya ambik KTM balik ke Batu Gajah.
  •  Semua dah kepenatan tp hati tetap gembira bila terkenangkan memory di Redang. Lagi2 bila selak satu2 gambar tentu terukir senyuman.
  •  Dalam perjalanan balik ke rumah dalam kereta mulut tak henti2 bercerita kat huBee. HuBee pOn dah merengek nak gi Redang. Hahahhaha...Perut sy pOn kelaparan, huBee belanja nasi kandar. Balik rumah terus tertdo dalam kepenatan.
TAMAT sudah jounal percutian saya dan kawan2 ke Pulau Redang

Next destinastion is ......???? **masih dipikirkan lagi**

Link ke Part sebelumnye:
Part 1 : Percutian Ke Pulau Redang (klik sini)
Part 2 : Percutian ke Pulau Redang (klik sini)

1 ulasan:

  1. lpas ni gi dgn en husband plak tau... lagi besh.. ehehhe

    BalasPadam